Løbende Virksomhedsrådgivning til en fast månedlig pris

Jeg orker ikke at være selvstændig længere… 

A Caucasian carpenter working on his lap top after hours in a large woodworking factory.

sagde tømrermesteren da han henvendte sig til mig i sidste uge. “Det er som om at hverken politikere eller banker længere forstår hvad det kræver at være selvstændig i dag”, sagde han i en opgivende tone. 

Da jeg spurgte mere konkret ind til hvilke områder han føler at politikere og banker svigter ham, svarede han: ” jamen hele den administrative del, rapporteringer, indberetninger, regler, ja hele lovgivningsområdet i relation til min lille virksomhed, det er sgu svært efterhånden at få tiden til at tjene pengene der skal betale for det hele”, svarede han opgivende. “Bankerne er nu engang som de er, de reklamerer på mit lokale fodboldstadion og i vores idrætshal, for de vil “så gerne være” tæt på lokalområdet” – men i praksis er de ikke mere lokale end de regler som gælder for alle deres andre afdelinger i resten af landet og som bestemmes politisk og af banken selv for at opnå størst mulig fortjeneste til aktionærerne, den der fornemmelse af at have dem i ryggen, både når det går godt og når det går mindre godt, for sådan er det at drive virksomhed i dag, den har jeg ganske enkelt ikke længere…, de er sgu ligeglade med om jeg lukker eller ej, bare de får deres så er resten ligegyldigt.. 

Det er ikke nyt for mig at høre den her holdning rundt omkring hos SMV-virksomhederne, uanset hvilken branche jeg rådgiver eller holder foredrag/indlæg indenfor. 

Til næste år har jeg derfor besluttet at stille nogle spørgsmål til politikere og banker i forventning om at få nogle klare svar, holdninger, meninger og frem for alt forsøge at danne mig et indryk af SMV`ernes situation og samfundsmæssige betydning fremover – har du nogle spørgsmål du syntes jeg skal stille generelt, så send mig en pb. 

Har du behov for en uvildig rådgivning til din virksomhed så send mig et skriv. 

Del artiklen :