Løbende Virksomhedsrådgivning til en fast månedlig pris

Case Study

MAZIFT CONSULTING APS

Webhajernes opblomstring gør at man skal være ekstra opmærksom på at indgå en aftale med et webbureau, for er det webbureauet du indgår aftalen med? eller et helt andet selskab? Og hvor lang tid gælder aftalen? Glarmester Sode i Kvistgård har kontaktet konsulentfirmaet Mazift Consulting ApS for at undersøge mulighederne for komme ud af sin aftale med sit webbureau.

De har et rigtigt ”dårligt” tilbud til dig…

Mange SMV virksomheder bliver i denne tid telefonisk kontaktet af ivrige sælgere der udgiver sig for at ringe fra et webbureau som har et rigtigt godt ”tilbud” til dig, hvis du lige underskriver den her kontrakt..

De tilbyder dig typisk en SEO-løsning hvor du skal vælge 10 ord, en månedlig vedligeholdelse af din hjemmeside, hosting og support og ”Google Business” som for øvrigt er gratis for alle…. Derudover så skal du binde dig i op til 5 år med månedlige betalinger, samlet set har vi set beløb på helt op til 147.500 kr. pr. år.

Webbureau branchen generelt

Der findes naturligvis seriøse webbureauer på markedet.

Dog er det vores generelle opfattelse, at forholdsvis mange af dem ikke udfører det arbejde du betaler for, det gælder specielt på SEO-løsningsdelen, som i sig selv er tidskrævende og kræver en konkret, løbende opdatering viden og forståelse af, hvordan Google tænker og finder din hjemmeside.

Det kræver en person der arbejder dagligt med det her område, har en dybere forståelse for hvordan man sætter siden og indholdet korrekt op, så ”linkbuildingen” bliver rigtig, altså at søgeordene findes i teksten.

 Så det er ikke ”bare” lige at leve op til det der står i aftalen med dig som kunde, og det giver råderum for de useriøse bureauer som kaster sig over specielt de mindre virksomhedsejere.

Kan man kontrollere om man får udført det arbejde man betaler for?

Mazift Consulting ApS, i samarbejde med søsterselskabet Getyouonline.dk, tilbyder en grundig gennemgang af dels din indgåede aftale med webbureauet, dels om webbureauet har udført det arbejde i kontraktmæssigt har aftalt i perioden fra aftalen er indgået til d.d., om din SEO-løsning med søgeordene, er sat korrekt op, samt om du får lagt de foto- og videoer m.m. op som ofte indgår i aftalen m.m.

Når Getyouonline.dk`s SEO-specialister har været det hele igennem, får du en rapport med deres konklusion.

Mazift Consulting ApS har tilknyttet en advokat med speciale i cyberspace, kontrakter m.m., så hvis konklusionen er, at webbureauet ikke har overholdt det de har lovet, ja så undersøger advokaten mulighederne for at man kan udtræde øjeblikkeligt af aftalen.

Prisen for selve SEO-rapporten er 3.000 kr. ex. moms, uden evt. advokatsalær hvis sagen skal gå videre.

”Kan det bevises at webbureauet ikke har udført det de har lovet at udføre, i henhold til indholdet i aftalen med kunden, er det vores generelle opfattelse at det kan betale sig at få en juridisk vurdering, afslutter Per Andersen fra Mazift Consulting”.

Priser

Det er op til hvert bureau hvordan de vil prisfastsætte deres ydelser, udarbejde deres kontrakter og hvordan selve rapporteringen til dig som kunde foregår. Da priserne er meget svingende fra bureau til bureau, er det vigtigt at spørge andre bureauer, og få deres priser, inden du træffer en beslutning og indgår en aftale.

Vi råder til at du også kontakter dit Laug, medlemsorganisationer, din virksomhedsrådgiver eller tilsvarende, inden du sætter underskriften. Få deres vurdering af kontraktens indhold, udformning og gennemgang af det der står med småt…

Jeg læste ikke det med småt…..

Glarmester Kevin Sode stod på taget af en bygning da den ivrige sælger fra webbureauet ringede.

”Jeg havde længe godt villet gøre mere ud af min hjemmeside, men ikke haft tiden til at få det gjort”, siger glarmester Kevin Sode.

”Så da han ringede tænkte jeg, at det var lige det jeg havde brug for, for at komme i gang nu og her, så vi aftalte telefonisk at han ville sende en kontrakt, jeg skulle så finde 10 søgeord og så var vi i gang”, fortsætter Kevin Sode.

”Kontrakten kom og jeg skrev under, det ærgrer jeg mig godt og grundigt over at jeg gjorde, for havde jeg læst det med småt igennem, ja – så havde jeg nok set at det her, det var bestemt ikke det jeg skulle”, fortsætter Glarmester Kevin Sode.

Aftalen og det med småt

”Aftalen er uopsigelig i 72 måneder, hvorefter den fortsætter, hvis ikke jeg har opsagt den med 90 dages varsel inden udløb af de 6 år og opsigelsen skal sendes med anbefalet brev…, jamen jeg vil virkelig opfordre mine kollegaer og andre at kontakte f.eks. Mazift.dk, som hjælper mig med min sag, eller Getyouonline.dk og lade dem undersøge om du får hvad du betaler får, for den her fejl, den laver jeg godt nok aldrig mere, nu vil jeg bare håbe jeg kan komme ud af aftalen så hurtigt som muligt”, siger Kevin Sode.

”Dels så er jeg bundet i 72 måneder og kontrakten er stort set uopsigelig, selvom de skriver 90 dage, dels så er beløbet jeg betaler langt højere end hvad gennemsnittet af andre bureauer tager, og så står der en masse med meget små bogstaver som jeg og mange andre ikke lige får læst eller kan gennemskue”, siger Kevin Sode.

”Nu kører sagen, så må vi se hvordan den ender,” slutter Kevin Sode