Generationsskifte – og hvad så?

Det er ikke sådan, ligetil, at skulle beslutte sig for at foretage et generationsskifte. For hvornår er man mentalt klar Hvornår kan man overdrage sit livsværk til næste generation? Hvad betyder det rent økonomisk for virksomheden?

Generationsskifte kræver planlægning, så bestem dig i “god tid”…

Der er mange tanker der skal tænkes, beslutninger der skal tages og det gør bestemt ikke processen lettere at det er indenfor områder som: de juridiske aspekter, de skattemæssige, de økonomiske og ikke mindst udgangspunktet, nemlig selve virksomhedens øjeblikkelige situation og hvordan vil kundekredsen reagere?

Når først man har besluttet sig for et generationsskifte er det vigtigt at udarbejde planer, kortsigtede såvel som langsigtede, samt udarbejde en komplet plan over forløbet og på bedst mulig måde sikre alle involverede, inklusive virksomhedens nye ejer, fortsat fremtidig drift

Husk den familiemæssige/psykologiske del…

Et godt råd er at have gennemtænkt de familiemæssige forhold, positive såvel som negative scenarier.

Vi har desværre ofte set at et generationsskifte har splittet familier ad. Efter at have bygget virksomheden op helt fra bunden og efter mange år som ”bestemmende”, kan det være svært at vænne sig til tanken om, at det nu er andre der driver virksomheden videre og så endda på ”en helt anden måde” end man selv har gjort.

Vi vil gerne rådgive

Mazift kan i tæt samarbejde med vores og dine samarbejdspartnere, rådgive dig bredt i hele forløbet.

Vores erfaring siger os at det fra starten af er vigtigt at få afklaret ovenstående scenarier, når de først er afklarede, tidsplanen lagt og de nødvendige personer involverede, er det er en stor glæde for os at se en virksomhed blive overtaget af et familiemedlem og derved fortsætte.

Kontakt os for et gratis uforpligtigende møde. Vi kommer også gerne ud i virksomheden og fortæller om hvordan vi, erfaringsmæssigt, griber et generationsskifte an.

Har du et projekt eller har du spørgsmål, så hører vi meget gerne fra dig.

ADRESSE

Slangerupgade 62M
3400 Hillerød